Sommermødet – Jeg tror lysten driver værket ….

”Jeg tror på, at lysten driver værket, når det handler om at skabe det gode fællesskab. Vi har alle lysten til at være her på Baunehøj og gøre ting sammen. Og med den lyst til at gøre noget sammen, har vi kunne skabe mangt og meget. Vi har fået et fællesskab, som er uvurderligt. Det er skabt på vores fælles lyst og initiativ til at gøre ting sammen.

Jeg tror, vi kan bruge vores oplevelser og erfaring, som vi har fået på skolen, til meget i verden uden for Baunehøj”

Sådan sagde Simon Løffler Puggaard, nuværende elev på Baunehøj Efterskole i sin grundlovstale ved skolens sommermøde lørdag den 6. juni.

Talen markerede afslutningen på elevernes grundlovsforløb i medborgerskab. Et højdepunkt i forløbet var skolens deltagelse i Folketingets grundlovsfejring i Tivoli Hotel & Congress Center den 4. juni. Fejringen var primært en tv-optagelse med deltagelse af kongefamilien, Regeringen og de fleste af Christianborgs toppolitikere. 170 efterskoleelever herunder 100 fra Baunehøj var med som publikum. Programmet som vi var med til kan ses her.

Til vores eget grundlovsmøde kom også mange tidligere elever, herunder Frida Bjerkø, formand for Vennekræsen. Frida var den anden grundlovstaler og hun sagde bl.a. følgende:

”Jeg går ud fra, at de fleste af jer også har prøvet, at ytre jer om et politisk standpunkt, hvorefter I er blevet haglet ned af en, der har hørt det. Det er ikke rart, og en pointe, jeg godt kunne tænke mig at lave om på. For jeg ved godt, at vi ikke allesammen behøver at være enige. Og at det er super spændende og meget givende med debatter og uenighed. Men jeg synes også, at vi allesammen skylder hinanden at blive bedre til at lytte”.

\"image-3\" \"image-4\"