Et tidsløst mesterværk

Dejlige sange, stort engagement – som involverer alle linefag og valgfag (Ja, selv en kiks – Marcel Prousts madeleinekage – havde fundet vej til forestillingen). Det var lidt af en tidsrejse, som eleverne tog os med på ved dette års teaterstykke. I døren blev vi mødt af kaninen fra et velkendt eventyr, som bad os skynde os videre (og ind på plads) mens vækkeuret ringede. Indenfor var der mørkt – og der gik kun ganske kort tid før vi for alvor forstod, at omdrejningspunktet for dette teaterstykke var ”tid”. 

Vi blev taget med på en tidsrejse i universet, som startede og sluttede med sangen/melodien ”across the universe”. Vi så universets tilblivelse med stjerner og planeter (illustreret med lysende balloner og lysshow på runde lærreder), skabelsen af de første væsener fra gopler til fantasifulde hajer og væsener med ben – for igen at se dem alle uddø – blot for at verden igen kunne starte forfra. Vi så mennesker blive til og hurtigt udrydde sig selv igennem krige. Vi så stumfilmstjerner, tidsmaskine, uret tikker – løb for livet.

Selv om tid, som udgangspunk hverken kan lugtes, smages eller røres – så kan en smag jo godt fremtrylle en erindring om en tid, der var en gang.

At værdier gennem tiden opgøres i et BigMac index blev humoristisk illustreret med en MacDonald medarbejder, der kunne smile med både ”for” og ”bag” – scenen viste os også, hvad der sker, når inflationen stiger. Hvor hurtigt du kan gå fra ”alt” til ”intet” – hvad resultatet bliver, når vi prøver at lave hurtige fix – men ikke har tid til at gøre det ordentligt. Hvordan udviklingen kan resultere i at vi glider væk fra hinanden og hurtigt kan komme i kontant med hinanden på samme tid. Hvordan du inden for få minutter kan blive alene – selvom du faktisk er i samme rum som andre. Hvordan ”jeg skal lige….” ødelægger oplevelsen i ”nuet”.

Det var udpluk af, hvad denne fantastiske tidsrejse – tænkt, fabrikeret og ført ud i livet af Baunehøj årgang 13/14 på kun en uge (ganske kort tid) gav mig. Jeg følte mig underholdt af jeres sange, musik, effekter og optræden i det hele taget. I er rigtig gode, når I er sammen. Tak for en dejlig oplevelse.

Lisa Seehuusen, Væksthuset