Design som linjefag

d. 12. sep. 2013
af Laura Lindblad
Jeg var allerede før introforløbet til linjefag stensikker på, at jeg skulle have design. Men efter introforløbet var jeg dog kommet en smule i tvivl, fordi det hele lød så spændene. Jeg endte i sidste ende med at vælge design, og det er jeg super glad for. På trods af at jeg fra starten, vidste hvad jeg ville vælge, er jeg super glad for, at vi fik muligheden for at komme rundt til alle linjefagene. Vi var hos hvert linjefag i 45 minutter. Jeg synes, det er en meget passende tid, for hvis linjefaget, man besøger, ikke lige falder i ens smag, er det ikke alt for lang tid.

Hver elev får 600 kr., som de kan købe materialer for. Jeg synes det er et godt koncept, som giver eleven en større frihed. Gitte, vores designlærer, kan godt lide, at alle starter med en forholdsvis let ting, så hun kan se hvor gode vores kompetencer er. Men udover det, kan man helt selv bestemme, hvad man kunne tænkte sig at lave. Jeg er selv gået i gang med et par shorts, hvilket er en af de lettere ting, som Gitte godt kan lide, vi starter ud med.

Vi har linjefag fem timer om ugen. Jeg synes personligt, at de fem timer går utrolig hurtigt. Men hvis man lige synes, at fem timer er lidt for lang tid at bruge på at sy, kan man bare vælge design som valgfag.

Det, der fik mig til at vælge design, er, at jeg elsker at være kreativ. Jeg elsker mode og har også selv syet flere ting hjemmefra. Der var flere på mit hold, som godt kunne sy på symaskine i forvejen. Det er ikke krav, for vi starter alle ud med et lynkursus.

Share This