Ridning – linjefag

Linjefaget ridning er for dem der vil ud og nyde naturen på hesteryg, men det er også for dem, der vil udfordres. Det er til ryttere, eller kommende ryttere, der vil skubbe nogle grænser. På Baunehøj-efterskole går vi op i spring, både på banen og i terrænet. Dressur bruges som et middel, man skal lære for at opnå springning.
Hestene på Baunehøj er lærerige. Der er mulighed for at forsøge sig på forskellige heste. Der er ungheste, hvis man er til det, men der er også mulighed for at ride lidt ældre heste, som er rutinerede og som er vant til rutinerne og området.
Der er som regel mulighed for at ride hver dag, hvis man har tid og lyst, og er lidt mere rutineret.
Der er fine faciliteter, stort ridehus, udendørs bane, skovområde(heraf military-bane) og strand. I naturen er der som sagt også mulighed for spring, i skoven, men også på stranden, hvor der er stillet nogle træstammer ud i vandet.
Heste-linjen tiltrækker begge køn, selvom mange tror, at ridning kun er for piger. I år har vi 2 drenge, som valgte heste-linjen som 1. prioritet, da vi skulle vælge linjefag. Og det er jo et godt eksempel på, at ikke kun heste-linjen, men at Baunehøj er for alle.
Når man vælger linjefaget ridning, skal man være opmærksom på, at det er hårdt arbejde. Man skal hjælpe til med at passe hestene, det er ikke kun ridning det går ud på. Hestene bliver ens fælles ansvar.