Cykelturen

af Simon og Sophie

I har sikkert hørt om den berømte cykeltur på Baunehøj Efterskole. Det er en cykeltur på ca. 11 km om dagen i tre dage. Man cykler sammen i husgrupper og overnatter ude i det fri. Man sover i bivuak og laver mad over trangia sæt. På de tre dage lærer man hinanden at kende på en anderledes måde end man ville normalt. Om aftenen vælger mange husgrupper at lave bål, og det giver en anledning til snakke sammen, om nogle andre ting end man ville gøre normalt. Derfor kommer der også mange sjove, sørgelige og spændende historier på banen.

Man samarbejder om at lave mad, købe ind og slå lejr op. Den første dag sover man sammen med husgruppen, og den anden dag sover man sammen med hele efterskolen på en stor fællesplads.

Om aftenen tændes der bål, og efterskole-eleverne synger sange, og underholder hinanden med fx sketches, sange eller teaterstykker. Fx fortalte Stuen om deres cykeltur med deres husgruppelærer, Peder. Andre fortalte deres cykeltur igennem sang. Aftenen bliver også brugt på at dele historier mellem husgrupperne – så alle vil få gode minder fra cykelturen med hjem.