Mere lys – et smukt teaterstykke

Af Oline Førsteliin Andersen

Det har lige været teateruge her på Baunehøj Efterskole. Der arbejdede vi med temaet grænser, og jeg synes personligt, at vi endte med en anderledes, men også spændende forestilling.

På billedet ovenfor kan man se et foto taget af den sidste scene i teaterstykket, hvor omkring 80 af os elever gik rundt i hvidt tøj, mens mediefolkene projekterede videoer med farvede mønstre ned på os.

Da vi gik rundt der imellem hinanden, blev sangen ”Mere Lys” sunget. I omkvædet skulle vi alle synge med på ordene: ”Mere lys… og mere kærlighed. Mere lys… og mere frihed”. Lige præcis i den her scene var det vigtigt, at man ikke gik ind i hinanden, at man sang med på sangen, og at man bare tog det seriøst. Det var generelt også bare vigtigt i hele stykket, at vi tog det seriøst, og vi endte faktisk med at klare det rigtigt godt. Så netop fordi skuespillerne på scenen ikke stod og fniste, tror jeg, gjorde teateroplevelsen bedre for os.

Det har været en hård men virkelig fed uge, hvor man var sammen med nogle, man normalt ikke ville være sammen med. Jeg glæder mig allerede til den næste projektuge.