Husgrupper

Der er ni husgrupper i alt, fem af dem er pige-husgrupper og de resterende fire er drenge-husgrupper. Der bor mellem syv og femten elever i en husgruppe. Man bor på værelser en til fire-mands værelser. Det er forskelligt fra person til person, om man kan lide at bo på værelse med andre. Der er tilknyttet en husgruppelærer eller to til hver husgruppe. Det er en lærer, som man altid kan betro sig til, hvis der er problemer, eller hvis man har det svært. I starten af skoleåret måtte vi ikke som pige besøge drenge husgrupper og omvendt.

I starten var det rigtig rart at have en husgruppe, for det var der, man bare kunne være sig selv og slappe af. Man havde rigtig mange husmøder og aktiviteter for at komme tættere på sin husgruppe. Når man befandt sig rundt på skolen, kunne det nemt blive uoverskueligt og lidt ukomfortabelt, men husgruppen gjorde, så man alligevel kunne finde tryghed blandt de 99 andre unge mennesker. Nu er der gået et halvt  år med den samme husgruppe, og det føles næsten som ens anden familie. Det er noget, man aldrig kommer til at opleve igen, så derfor skal man huske at nyde det!

Det overrasker én rigtigt meget, hvor godt man lærer hinanden at kende i husgruppen. Når du bor på en efterskole med mange andre teenagere, så kan det nemt blive lidt overvældende. I husgruppen er det altid muligt at finde støtte og trøst i svære tider.

Frida og Christinas gode råd til husgruppen

  1. Vær der for husgruppen, når de har brug for dig, så vil de også være der for dig.
  2. Fortæl hinanden i husgruppen om hvordan i har det, så I alle kan føle jer tilpas.
  3. Husk altid at holde sammen i husgruppen, det er en vigtig del af dit år.
  4. Lav evt.  hyggeaftner, hvor kun husgruppen deltager.
  5. Det er en god idé at lægge kortene på bordet i starten af året, hvis der er noget, du har på hjertet.