Valgfagene

Valgfag er et fag vi har én gang om ugen. Før vi begyndte på vores valgfag, lavede lærerne et oplæg hver især, hvor de præsenterede de forskellige fag.

Salsa
I salsa skal de lære de basale trin på begynderniveau. Målet er, at eleverne skal kunne danse en sammenhængene korigrafi med en partner.
De har ikke faste partnere her i starten, men det kommer, når de er startet ordentligt op.

Ridning
Valgfaget ridning er for alle, men de, som ikke kom på linjefaget ridning, har førsteret. Det første, de lærer på holdet, er at være trygge i omgang med heste og vide, hvordan man behandler dem. Undervisningen er på begynderniveau, dog med individuelle mål. Du har mulighed for at blive trukket af en trækker, hvis du er usikker på hesten og dine færdigheder, samtidig kan du få lov at trave eller gallopere på egen hånd. På holdet rider eleverne både indendørs og udendørs ligegyldigt vejret.

Løbe-klubben
Det gælder om at nå sine mål i Løbe-klubben. Læreren Johanne, som også underviser i friluftsliv og udemotion, fokuserer på dit individuelle niveau, om det så bare er at komme i gang med at løbe, eller om man f.eks. vil kunne træne op til et marathon. Klubben er indelt på hold efter niveau og vilje, og der løbes i alt terræn, vi har til rådighed på skolen og omegn.

Design
I design kan man sy og strikke. Man kan nå at lave én eller to genstande i løbet af valgfagsperioden. Der er en superhyggelig stemning i systuen, alle sidder og taler og griner hyggeligt sammen.

Tegning
Lige nu i tegning handler det om hvad en blyant kan gøre. De får hemmeligheden om, hvordan man holder en blyant spids. De sidder ved et langt bord og er stille og er koncentrerede. De tegner en firkant med kruseduller for at udfordre deres kreative sans.

Musik
Musik som valgfag er for alle, der gerne vil lære noget. Både for dem, som ingenting kan på forhånd, og dem, som kan en smulle eller måske en masse. De startede med nogle navnelege og opvarmningsøvelser til stemmen. De begiver sig ud i grupper og løser musiske opgaver, de har fået af lærenen.

Fodbold
På fodboldholdet varmer de op med intaval træning og løb. I nogle timer deler de sig op på hold og spiller kampe mod hinanden, og i andre timer øver de sig på forskellige tricks.
Fodboldholdet spiller udendørs hele året på en stor græsbane 10 minutter fra skolen.

Keramik
Valgfag som keramik er et fag, hvor man får lov til at udfolde sig kreativt med ler.
Der kan laves kopper, figurer og alt andet. Genstandende formes hovedsageligt i hånden, glaseres herefter, og til sidst bliver de bagt i skolens lerovn.

Redaktionen
Her på redaktionen står vi for at holde skolens hjemmeside og profil kørende. Vi har et ugenligt redaktionsmøde, hvor vi samler op på, hvor langt vi er hver især. I løbet af ugen skriver vi i par eller alene på indlæg til vores hjemmeside. Vi har allesammen adgang til at redigere på hjemmesiden og lægge indlæg op.