Utrolig grænseoverskridende Teateruge

Teaterugen af Nana Jakobsen

Da jeg hørte at Baunehøj efterskole havde en hel uge med teater, var det ikke noget jeg så frem til. Jeg bryder mig ikke om det at være i fokus, sige noget foran en stor flok. At jeg var blevet sat på teatergruppen, var ikke noget jeg var specielt glad for. Jeg havde straks den tanke som, der nok var mange der havde; jeg skulle da være et træ eller en sten eller noget i den stil. 

Jeg valgte at være med i en scene, hvor der ikke ville være så mange replikker. Hvor jeg troede, at jeg kunne slippe afsted med ikke at sige noget, men Bjørn og de andre i den scene fik mig overtalt til bare at sige et par sætninger og det gjorde jeg så. 

Det var utrolig grænseoverskridende til at starte med, alt det med at tale højt og at være i fokus. Men efter en masse øvning og gennemspilninger, fik jeg godt styr på min replik og scene. 

Det gjorde at jeg kunne rykke mig og gøre noget jeg aldrig havde forestillet mig jeg ville gøre. Udover den ene scene, blev jeg også spurgt om jeg ville være med til at danse til sangen ”Fly me to the moon”, det sagde jeg ja til. 

Da jeg mødte op i det gule lokale onsdag eftermiddag for at blive sat ind i dansen, var det meste af dansen allerede lavet, så jeg skulle bare lære den til fredag, hvor vores første rigtige general prøve var. Vi dansede i par, sådan lidt gammeldags, drengene bar bowlerhat og skjorter og pigerne havde nederdel på. 

Jeg kunne godt mærke at jeg havde savnet at danse. Da jeg var mindre, gik jeg til det der hedder Showdans, jeg gik til det i ca. 4 år, jeg stoppede så i 6. klasse, og siden har jeg savnet at danse. Så det var dejligt at gøre igen. 

De 3 teaterforestillinger, 2 om lørdagen og 1 om søndagen, gik super godt og der var egentlig lidt blandet følelser da den sidste forestilling sluttede. Jeg var både glad for at det hele var ovre for det havde været en hård uge, men det var også lidt sørgeligt, at alt det vi havde arbejdet på i en hel uge pludselig var væk. 

Hele teaterugen endte med at være én af de fedeste uger jeg har haft her på Baunehøj indtil videre.