Syltetøj og flæskesteg – 3 dage til ÅBEN HUS

Køkken mandag:

Af Laurits Theil Nicolaisen og Emil Benjamin Lochet

Det er den første dag i høstugen på Baunehøj. Der skal gøres en del på tre dage, og køkkenholdet er allerede godt i gang. De har i dagens forløb fået lavet både knækbrød og syltetøj. August Valdbjørn Juul og Lasse Svendsen har fået lavet en helt masse knækbrød til høstfesten torsdag og til året 15/16. Samtidig med det er der blevet lavet syltetøj af forskellige bær. Der er bl.a. lavet brombær-, hyben- og tomatsyltetøj. Der er også blevet skåret mange kilo kød ud. Flæskestegene skal ryges og sælges til høstfesten, sammen med sværdene, som er blevet ovnstegt. Processen af dette syntes besværlig, men da de nåede mållinjen, efter en dags hårdt arbejde, var de fleste tilfredse med resultatet.

\"Skærmbillede \"Skærmbillede

Her på Baunehøj er det meget vigtigt, at alle er med til at gøre nytte af naturen. Det er derfor, vi har valgt at lave en høstuge, for at vise hvor meget nytte man kan få ud af naturen. Lærerene synes det er vigtigt, at vide hvor meget man kan få ud af f.eks. at samle bær.

Køkken tirsdag og onsdag:

Om tirsdagen blev der igen arbejdet hårdt. Her blev der syltet mange ting f.eks. asier. Der blev lavet flæskesvær, pesto og marmelade samt æblerester stegt med sukker. Onsdag blev der lavet mere marmelade, flere flæskesvær og flere asier. Ud over det blev flæskestegen røget og der blev syltet rødbeder. Der blev også lavet mange snackposer. Stemningen i dag var generelt bedre end de andre dage, og med højt humør samt hjælp fra nogen praktikanter (fra Ernæring og sundhed-uddannelsen på Metropol), blev der arbejdet på et højt plan. Meget af det der blev lavet fra mandag – onsdag skal sælges på vores høstmarked torsdag d. 24/9.

\"Skærmbillede \"Skærmbillede