Om at være rundviser

Fremvisning af vores nye hjem – om at rundvise kommende elever

Af Ellen Toräng

Vores første rundtur på Baune som rundvisere. Nu har jeg og nogle af de andre, for første gang vist vores nye hjem frem. Det er helt vildt, at skolen nu er vores hjem, at det er os der er skolen nu. Man er ikke længere en kommende elev eller tilskuer til al aktiviteten.

Samtidig kan jeg godt huske, da man selv var en ”lille” nervøs syvende eller ottende klasse.  Der ikke viste hvad man skulle spørge de ”store” og lidt farlige elever om. Man kunne slet ikke komme på noget at spørge om og ens mor snakkede bare derudad. Så det er egentlig meget sjovt at være på den anden side, og se måske kommende elever, som er lige så nervøse som man selv var. Se deres opmærksomme blikke scanne hele området, mens de lytter til alt, hvad man nu som rundviser kan finde at sige.

Og det at finde på noget, at sige skulle man tro, ville være svært. Men det var ikke noget problem som man skulle tro – tiden fløj afsted!

Lige fra at de interesserede forældre og elever kom kørende ned ad grusvejen, og hen forbi spisesalen for så at parkerer bilen, og helt til de tog hjem igen – var det vores opgave, at vise vores hjem og skole frem. Jeg syntes vi formåede at fortælle om både stort og småt, og om alt det der er godt. Om nogen af lærernes særheder, om de sjove oplevelser vi har haft, og hvordan hverdagen fungerer.

Selvom vi ikke har været her længe, er det allerede vores hverdag. Men det er ikke en hverdag, som så mange kender, for det er nemlig en hverdag, hvor du konstant er sammen med dine venner. Og det hele tiden at være sammen med dine venner på det samme sted, får lidt en til at leve i en boble med dem på efterskolen. Det er selvfølgelig megafedt!

Men det kan godt komme som et ”chok” når man så skal vise potentielle kommende elever rundt. For man føler at det fællesskab, der er og den hverdag man har er enestående. Derfor kan jeg ikke forstille mig, at der på et tidspunkt er andre, der får noget lignende her på Baune – vores hjem!

Tanken om at andre får et fedt år, ligesom vi forhåbentlig også gør, er dog rigtig god. Så jeg håber, at der er andre der får en ny og god oplevelse, ligesom vi er ved at få. At andre vil bo på mit værelse, og nyde den flotte udsigt, gode skabsplads og forhåbentlig gode roomies.