Mit pusterum

Baunehøjs område er stort og fyldt med oplevelser. Der er masser af folde, hvor glade og livlige heste går rundt. Der er bl.a. skovområde og strand. Jeg elsker naturen omkring Baunehøj, og jeg bruger den meget. At gå ture på Baunehøj er noget af det bedste jeg ved. Man får tømt sit hoved, hvilket er dejligt, når man omgås mange mennesker hver dag.

Mange tror, at man lukker sig inde og ikke vil snakke med andre, når man går tur alene. Jeg har være ude for, at nogle troede, at jeg var ked af det. Når jeg går tur, er det for det meste fordi jeg er glad. Man oplever så mange ting på én dag, at det er rart, at man kan komme lidt væk og \’synke\’ de ting, man har oplevet i løbet af dagen. Det er en skøn følelse at mærke vinden blæse i ens hår, mens man går nede ved stranden. Jeg lader bare tankerne løbe. Det gør jeg bl.a. ved at høre musik. Man kan få en pause ude på Baunehøjs område på trods af, at der er mange mennesker. Et pusterum er der altid plads til, og af og til er det den bedste tid på dagen. Man kan smile for sig selv, uden at skulle forklare hvorfor.

Det er vigtigt, når man går på efterskole, at man tager sig tid til at være sig selv. At man nogle gange går væk fra de andre og bare er for sig selv. Det at man kan få ro, selvom der foregår noget omkring er noget man skal lære. Det kommer sjældent af sig selv. Det tog mig en smule tid at kunne gå en tur alene, og bare være mig selv, uden at jeg tænke på hvad de andre lavede og om jeg hellere ville være med til det.

Men nu hvor jeg har lært, at det er fedt at kunne sidde for sig selv og slå hovedet fra, har jeg fundet mere overskud, når jeg er blandt andre.