Baunehøjs linjefagsdage september 22/23
Jeg står i køkkenet på Baunehøj. I denne uge har vi linjefagsdage, hvilket betyder, at alle Baunehøjs elever er fordelt på deres linjefag og har tre hele dage, hvor vi fordyber os i vores linjefag. Siden jeg står i køkkenet, så er jeg på linjefaget Kok-Amok. Her står vi, 11 elever, og udforsker madens verden fra andre vinkler, end man normalt gør i hjemmet. Jeg synes, at det er rigtig spændende, da Tino, som er Baunehøjs kok og linjefagslærer på ”Kok-Amok”, kommer med mange forskellige og anderledes køkkenopgaver, end jeg normalt er vant til at gøre i mit eget lille køkken.
Efter disse tre linjefagsdage har jeg lært en masse nye ting, som jeg ikke har udfordret mig selv med i et køkken. Om tirsdagen fik jeg lov til at pelse en buk sammen med én af de andre elever. Det var en meget interessant, lidt ulækker, men samtidig fascinerende opgave at gøre, da man står og skærer pelsen af et dyr, imens hovedet kigger på én to-tre meter væk, og sultne hvepse vrimler rundt om én. Jeg kan godt se, at for nogle ville denne oplevelse være enormt grænseoverskridende, men for mig, som altid har interesseret sig for madkundskab og generelt bare madens verden, så vidste jeg godt, at jeg nok ville blive udsat for lignende ting som at pelse en buk med enormt mange hvepse rundt om mig. Det var langt værre at plukke en and, imens andens hoved dingler eller har øjenkontakt med én, imens man plukker dens fjer af, og fjerene blæser væk i vinden.
De her tre dage på Kok-Amok linjen er blevet brugt godt i min optik, da vi både nåede at lave noget, som vi kender, nemlig burger og pommes frittes, noget som prikker lidt til ens grænser som at plukke og filetere gæs, ænder og duer, og til sidst så hyggede vi også med at lave 10 lagkager fra bunden om onsdagen, hvilket jeg synes, var en perfekt måde at afslutte tre gode og lidt hårde dage, med Kok-Amok som linjefag.