Interview med tidligere lærer

I tirsdags fik jeg muligheden for at interviewe Agnete, som har været lærer her på skolen. Hun arbejdede her fra maj 1956 til juni 1957, og dengang var skolen en husholdningsskole kun for piger. Jeg spurgte lidt ind til hverdagen dengang, og om de forandringer, der er sket med skolen.

 

Hvor mange elever gik der på skolen dengang, og hvor boede de henne?

Der gik ca. 50 piger af gangen. Dengang boede der kun elever i Frennebo og hovedbygningen (dvs. ved Østerled og Prinsessegangen)

 

Hvordan så hverdagen på skolen ud?

Hverdagen lignede meget den som er her i dag. Vi lavede hovedsagligt mad, da det var en husholdningsskole. Men man skulle også lære at sy og vaske.

 

Dengang arbejdede der kun kvindelige lærere på skolen, og de blev alle kaldt frk. Efterfulgt af deres efternavn. Dengang arbejdede der seks lærere på skolen. Den eneste forskel der var mellem elever og lærere, var at elevernes hatte var spidse og lærernes var firkantede, ellers gik de alle i samme uniform.

 

Hvad er noget af det som du husker som det bedste ved Baunehøj?

Det var naturen. Der var en skøn natur her.

 

Hvordan foregik det til gymnastik?

Der var intet musik, så det svært at holde takten. Om sommeren stod vi udenfor på en græsplæne. Om vinteren stod vi indenfor i hallen i hovedbygningen, hvilket var svært fordi der var meget lidt plads.

 

Hvordan var det så at gå rundt på skolen i dag, og se det hele igen?

Det var simpelthen så dejligt. Jeg har længe tænkt på at tage herover, men det er lidt svært, når jeg bor i Jylland. Men nu skulle det være, vi skulle jo også nå det, mens vi kunne.