Hvordan var Utopia?

Hvordan var Utopia?

Utopia er Baunehøj Efterskoles store politiske rollespil. Her kan du høre to elever fortælle om ugen.

Malthe Kvistgaard Weichel, Partimedlem i det konservative parti ”Dannebrogs Disciple” 

Utopia var den bedste projektuge jeg har oplevet i alle mine 10 år af skole. Det var lærerigt, sjovt, svært, interessant og sygt spændende. Man sad hele ugen og kunne ikke tænke på andet. Man prøvede dermed hele tiden at toppe sig selv og de andre. Det var konkurrence på en sindssygt fed måde. I vores parti tog vi vores ideologi til det mest ekstreme vi kunne. Vi vandt på vores skuespil, ikke på vores politik.

\"\"

Gabriela Victoria Nielsen, medarbejder i pressen

Det har været en f..ing fed oplevelse! Folkeskolens projektuger baserer oftest opgaverne kun på viden. Kreativiteten bliver udelukket, og man skal som elev holde sig inden for rammerne. Det fede ved Utopia er blandt andet, at man kan træde over sine grænser og få lov at fordybe sig i politik. Jeg interesserer mig ikke så super meget for politik. Derfor lød det ret kedeligt for mig, da vi fik at vide, hvad Utopia var.

Men efter første dag i pressen, var jeg så investeret i projektet. Der var protester og optog, planlagt af eleverne i deres partier.

Det var mega hyggeligt som presse at gå rundt og interviewe, samt observere omgivelserne. Vi stod for at klippe sammen til nyhederne hver morgen. Vi stod også for at få vores “So-Me” væg til at fungere. Den bestod af forskellige platforme som Instagram, Facebook og Twitter. Partier og individer havde muligheden for at “poste” udsagn og billeder. Det gjorde de ved at sende deres indhold til So-Me holdet, hvorefter det blev printet og sat op under en valgt platform. Andre kunne også reagere med emojis på forskellige posts.

Alt i alt har det været et super fed oplevelse. Det har været fantastisk at være en del af Utopia. Det var første gang for mange af os, og vi har nydt det. Der har været grin og godt humør!

\"\"