Baunehøj på Folkemødet

Silent Podcast [wpdm_package id=\’4041\’]

 

Baunehøj Efterskole på Folkemødet

Af Anders Herskind

Igen i år tager en gruppe elever fra Baunehøj Efterskole til Folkemødet på Bornholm. Vi er 30 efterskoleelever der, ledsaget af tre lærere, tager fra skolen i Kulhuse til Allinge på Bornholm, hvor mødet står på fra torsdag d. 14. juni til søndag d. 17. juni.

Målet med turen er at udvide og udvikle vores viden om dansk politik og demokrati. Vi ser alle meget frem til turen og glæder os meget til at være i det og prøve alle de forskellige workshops der vil blive tilbudt. Vigtigst af alt står Baunehøj Efterskole selv for to workshops. Vi har gennem en længere periode arbejdet på at udvikle de endelige projekter ud fra de koncepter vores lærere gav os: Forumteater og Silent Podcast.

Vi har i samarbejde med Sex & Samfund, fundet et overemne, som vi har valgt at kalde for Sex-factor. Begge grupper har arbejdet ud fra det emne, ved at se på alle mulige forskellige måder sex kan have med undertrykkelse at gøre. F.eks. har vi kigget på vold i parforhold, familier der nægter børns seksualitet, utroskab og undertrykkelse af følelser.

Silent Podcast er et koncept hvor alle i en gruppe hører det samme podcast midt i en større gruppe eller forsamling, og på den måde får en fælles oplevelse. Alle omkringstående vil ikke have en idé om hvad der sker hos lytterne, mens lytterne vil få en hel fortælling og kunne leve sig helt ind i den.

Baunehøjs podcast tager udgangspunkt i 17-årige Ludvig, der går i 1 g. og har et crush på en sød pige, som hedder Mona. Podcasten følger Ludvigs tanker, og hvordan de kredser om hende og udvikler sig til den mere makabre side.

Forumteater handler om at skuespillerne på forhånd har fastlagt et scenarie, hvor der er en der bliver undertrykt. Én gang spiller skuespillerne stykket igennem som det er skrevet, men derefter er det op til publikum at byde ind og tage den undertryktes rolle. Den nye skuespiller skal så prøve at opføre sig anderledes og på den måde løse undertrykkelsen. Det kan gøres på mange måder f.eks. ved at sige fra, blive vred eller skabe medlidenhed hos de andre roller. De andre skuespillere skal nemlig spille med på den nyes input, og kun trække undertrykkelsen så langt som deres rolle ville.

Baunehøjs scenarie handler om en pige, Emma, der er homoseksuel. Hun vælger så at fortælle om hendes nye kæreste til en familiekomsammen, og reaktionen er ikke ligefrem den bedste.

Vi glæder os utrolig meget til at få skudt vores projekter i gang på Folkemødet, og forhåbentlig også opleve en masse andre politiske og underholdende events.