Skt. Hans fejring på DR1

Skt. Hans fejring på DR1

Af Ulrik Goos Iversen

Den 8. juni fik vi en henvendelse fra en medarbejder i Danmarks Radio. Hun havde hørt om skolen gennem en bekendt og mente at vide, at vi ligger smukt (ja!) og har nogle dygtige sangelever (JA!). I år har vi også haft en vidunderlig og hårdtarbejdende årgang af elever, der i den grad er gået glip af nogle af efterskoleårets mange muligheder for værtsskab og for at optræde for forældre og andre interesserede.

Derfor sagde vi straks ja til at deltage i programmet Skt. Hans: Fællessang med en sang og nogle interviews i løbet af dagen og nogle gode billeder af eleverne og skolen.

I løbet af de næste 2 uger udvekslede vi forslag til mindst 20 sange heriblandt Grundtvig og Hans Holms Min Marie og Danskerne findes i mange modeller af Erling Lindgren og Ebbe Kløvedal Reich. I sær Danskerne findes er en rigtig Baunehøj klassiker og en af den nuværende årgangs oftest valgte morgensange. Men valget faldt alligevel på Gi’ os lyset tilbage, som er en rigtig efterskolesang og som også passede smukt ind i sammenhængen med billederne og de øvrige sange. Sangen er skrevet af Rasmus Borring og Per Krøis Kjærsgaard, der begge har en lang historie med den frie skoleverden.

DR Nyheder dukkede op og interviewede Kristian, David, Caroline og Frida allerede kl 7 om morgenen, mens resten af eleverne sov på Øen. Det store filmhold dukkede op ved 12-tiden og brugte lang tid på prøver og forskellige opstillinger. Eleverne fik en god snak med de venlige Tv-folk og havde en fin Skt. Hans Aften på stranden.

Se klippet fra DR med Giv os lyset tilbage herunder