Hvordan jeg begyndte at producere musik

Min Morgensang: 

Af Gustav Jæger

Som de forrige elever der har holdt morgensang, var jeg også i tvivl om, hvad jeg egentlig skulle snakke om. Fik tænkt mig lidt om, og det viste sig, at jeg overhovedet ikke var i så stor fortvivlelse, som jeg gik rundt og troede. Har valgt at fortælle om noget, der er en stor del af mig. Min morgensang skal handle om, hvordan jeg begyndte at producere musik og hvor langt jeg er nået indtil i dag.

Det hele startede for nogle år siden, jeg har nok gået i 5. klasse eller noget i den stil. Jeg havde den her rigtig gode ven, der hed Johannes, og ham havde jeg kendt siden, jeg var helt lille, fordi vores mødre også har været barndomsveninder og gået i skole sammen.

Johannes og jeg sad en dag hjemme hos mig og så YouTube på hans computer, hvor han viser mig en kanal, der hedder NCS (NoCopyrightSounds), som er en kanal, der uploader en masse elektronisk musik, som alle kan bruge af.

Den her kanal var mit første møde med EDM, og jeg var helt vild med det. Faktisk var jeg så vild med det, at jeg besluttede mig for at undersøge, hvordan man selv kunne lave det. Det ligger min familie at være meget musikalske, da min far var i Danmarks Radios Drengekor, da han var yngre, og min storesøster er Soul sanger og uddannet på Aarhus Musikkonservatorium – så det kunne jeg lige så godt gøre. Jeg gik på YouTube og fandt en masse tutorials om, hvordan man bruger et program der hedder Fl Studio.

Jeg fortalte min mor om det her program, og hvor meget jeg gerne ville lave den her slags musik, så hun valgte at købe Fl Studio til mig i fødselsdagsgave til min 14 års fødselsdag.

Jeg begyndte selvfølgelig straks at lave små beats og bare lege lidt rundt i det her program. Oprettede min egen youtube kanal under kunstnernavnet “Korzana”, og uploadede mange af de sange jeg lavede. Sangene lød helt af helvedes til, men på daværende tidspunkt synes jeg det lød mega fedt. Jeg lavede masser musik og mit “talent” blomstrede med en enorm fart. Grunden til det var, at jeg havde fundet ud af, at der var en masse servers på medieplatformen Discord, så dem kom jeg selvfølgelig med i og der mødte jeg en masse fantastiske mennesker – folk der var præcis ligesom mig. Det hjalp rigtig meget at få feedback på ens sange af de musikere, der var bedre end en selv.

Fast forward til i dag, hvor jeg stadig har min YouTube kanal og sågar også har fået en Spotify account, hvor alle mine originale sange kommer op. En af mine sange er også gået viralt på Tiktok, fordi der var en der lavede en video med sangen og fik 1.5 millioner visninger og 140 tusinde likes. Flere af mine sange har rundet de 1000 visninger på spotify og jeg får at vide af store producere, at mine sange lyder meget professionelle.

Jeg har udviklet mig helt ekstremt meget på de her 2 år, hvor jeg har produceret og det bliver kun bedre dag for dag. Mange af mine venner siger jeg virkelig har talent og jeg tror også meget på mig selv, for jeg ved, at hvis jeg bliver ved med at kæmpe skal det nok lykkedes.

Nogle af mine største inspirationer er Grant, Panda Eyes, Virtual Riot, Porter Robinson, Throttle og Snail’s House. De er helt klart værd at lytte til! Min drøm er at kunne leve af at lave musik og komme ud at spille på festivaler.

Var lidt forvirret omkring hvad budskabet i min morgensang skulle være, men tror det er, at hvis man tror på sig selv, skal det nok lykkedes på et tidspunkt.