Fælleskab fra første dans – Jamsession fra første tone

Af Andreas Ljunggren

Fælleskab fra første dans – Jamsession fra første tone

Jeg kan huske det som var det i går, da jeg kørte ned af alle’en til Baunehøj Efterskole. Det var første skoledag. Nu er det to uger siden og jeg fortryder ikke et sekund af den tur. Tvivlen blev erstattet af den store kærlighed jeg fik, fra de mennesker der tog i mod mig. Jeg følte fra første sekund, at en masse unge mennesker på et så eksotisk sted, ikke kunne blive andet end en succes. 

Nu har jeg gået to uger her på Baunehøj – KÆMPE SUCEES! 

Det kan man altså takke tre ting for. 

Her på Baunehøj er der helt fantastiske faciliteter både ude og inde, som man frit kan benytte. 

Her er hele to musiklokaler, som allerede er blevet brugt helt vildt meget. Vi har haft intense jamsessions, hvor det har startet med at jeg f.eks har siddet og spillet lidt hygge guitar, med nogle riffs jeg skulle øve mig på. Vinduerne er tit åbne, så en af gutterne fra en af de andre husgrupper kom forbi og kunne altså spille trommer. Virkelig fedt – BUM. Så melder endnu en sin ankomst, og han spiller klaver. Nice. Og vi får The Doors Vibes. Vi spiller og endnu flere kommer til og jeg tror vi stod der i en times tid eller halvanden uden afbrydelse og spillede forskellige numre, som vi nu kunne. 

Den anden ting vi kan takke for – er de fælles aktiviteter: navnelege og ikke mindst min yndlings, nemlig folkedans. Folkedans er pisse sjovt og alle kender da det med man har facaden på når man møder nye mennesker, især overfor det modsatte køn, men det kan I lige så godt glemme. Folkedans er helt perfekt fordi det tvinger en til at være halv intim med et andet menneske og det er grænseoverskridende. Men giv den gas det er helt vildt sjovt. Så har vi altså også kor, det havde jeg nær glemt. Det skal I glæde jer til, det er noget af det fedeste jeg har prøvet, følelsen kan ikke rigtig beskrives selvom jeg gerne ville.

Det sidste jeg takker, er de lærere som er på skolen, de er så klar, søde og mega engageret. De planlægger sjove aktiviteter og viser interesse for dig, og det kan jeg mega godt lide, det er en fantastisk følelse!

Glæd jer til efterskole!