Musik påvirker mig

Musik påvirker mig

Morgensang af Maria Rose Reitzel

Musik kan gøre mange ting ved en. Det kan give mange forskellige stemninger og understøtte ens følelser. Musik kan være hyggeligt, sørgeligt, muntert osv. Når jeg er glad, hører jeg oftest glad musik, med gang i den, så jeg nogle gange kan få lyst til at danse. Hvis jeg er trist, kan jeg godt have en tendens til at sætte lidt mere sørgeligt og roligt musik på. Det synes jeg bl.a. er mega fedt, hvordan musik kan være med på ens følelser og næsten være en kammerat.

Jeg kan også huske, at når mig og min familie har været på ferie og kørt i bjerge og på snoede veje, så fik jeg rigtig let køresyge, men så har jeg sat musik på og det har afledt mine tanker, så jeg ikke tænkte på, at jeg havde det dårligt. Musik kan være beroligende, så man kan falde i søvn, og så ligger man selvfølgelig heller ikke mærke til, at man har det dårligt. På den måde synes jeg også, at musik kan være en slags medicin.

På min gamle skole havde vi en årlig musical, og i 9. klasse fik jeg en rolle. Det indebar selvfølgelig, at jeg så også skulle synge, og der var en masse musik med. Til at starte med synes jeg, at det var rigtig nederen at være med i musicalen, for jeg var ikke særlig vild med selve teaterstykket, der var valgt, og det var nogle meget anderledes mennesker end mig, der var med i musicalen. Jeg havde ret tit lyst til at stoppe med at være med, men da vi så begyndte at øve musik og sange og satte det hele sammen, blev alt meget nemmere, for det var som om musikken og sangene var et pusterum, hvor jeg glemte, at jeg ikke synes det var så fedt – ligesom grønne parker i storbyer.

Jeg havde bare en hel anderledes følelse, når musikken spillede. Jeg tror simpelthen, at det var musikken, der gjorde det nemmere at være med hele vejen igennem. Når jeg tænker tilbage på det, er jeg virkelig taknemmelig for, at jeg var med i musicalen, for det har givet mig en masse mod til at stå på en scene og generelt optræde for mange folk.

På Baunehøj Efterskole har vi også en masse musik i vores dagligdag, især når man som jeg har musik som linjefag – ud over det, har vi kor to gange om ugen og morgensang hver dag, som er obligatorisk.
Når vi har kor, mærker man også fællesskabet på en rigtig dejlig måde, for man er et vigtigt individ i et fællesskab, som også er en af grundtankerne på Baunehøj. Når vi står og synger kor, kan jeg tit få kuldegysninger, for det er bare sådan en rar følelse, og det lyder bare så godt.
Morgensang er også en rigtig dejlig ting. Man kommer meget tættere på den person, der holder morgensang, ved at få fortalt en historie af personen. Den, der holder morgensang, vælger to sange, og når resten af skolen så synger med på de her sange, personen selv har valgt, er det jo dejligt, at folk gider at synge med på nogle sange, personen kan lide.

Det jeg vil fortælle med det her er, hvor meget musik betyder for mig og at jeg synes det er en super ting ved Baunehøj. Musik er som en ekstra kammerat. Jeg håber og tænker, at I godt kan relatere til det.

Share This