Dage med Medborgerskab

Dage med Medborgerskab

Af Nanna Trempenaü og Mie Skov Andersen.

Her på Baunehøj har vi en uge der hedder medborgerskabsuge. Det er en uge hvor vi lærer især om bæredygtighed, men også om vigtigheden vi som individer har i samfundet. Vi i kampagne- og aktivismegruppen har de forgående dage arbejdet med at skære ned på det energiforbrug vi har her på skolen.

En kampagne med opslag, i form af plakater og klistermærker som skal gøre folk opmærksomme på problemet. Nogle af os lavede også opråb til de andre elever ved frokosten, hvor vi fortalte om forskellige madvarers CO2-aftryk. Vi kunne selvfølgelig have taget et større projekt, men vi følte det var her vi kunne gøre den største forskel.

I løbet af denne uge har vi lært mange nye ting om lederskab og initiativ men også om os selv. Vores gæstelærer Marie Guldager Nielsen har været en rigtig god ”aktivist” lærer som har lært os ting som vi kan tage med os videre til nye projekter i fremtiden. Nye holdninger og tanker er sat i gang.

Ud over kampagne- og aktivismegruppen var der 7 grupper:

DSC_1353Social bæredygtighed – vores gruppe lavede en trivselsundersøgelse på skolen og lavede en oplysningskampagne om flygtninge fra Syrien. Nogle af os organiserede en tur til København for at deltage i folkevandring for en ordentlig behandling af flygtninge i forbindelse med Folketingets åbningsdag.IMG_8530Bioblitz – Her skulle vi undersøge mangfoldigheden af plante og dyrearter på skolen

DSC_1259 Bæredygtig mad – 1 – frokostgruppen udviklede og producerede bæredygtige måltider. Det blev til en uge med forrygende vegetariske retter udviklet af elevholdet i samarbejde med vores gæstekok, Jonas de Neergaard

DSC_1267 Energigruppen – 4 elever byggede videre på en vindmølle, som var faldet i stormen. Den skal forsyne hegnet omkring hønsegården med elektricitet. Desuden blev Roskilde-vognen opgraderet til at kunne bære et solcelle-panel mere (forsidebilledet).

DSC_1341
Genbrug – I genbrugsgruppen lavede vi nye ting af gamle fx gasflasker, der blev til lamper og en tønde der blev til en grill. Vi fik også restaureret en del møbler.

DSC_1345

DSC_1262
Bæredygtig mad – 2 – aftensmadgruppen høstede en del af deres råvarer på Svanholm Gods om formiddagen og tilberedte dem til aftensmad. Det er imponerende hvad man kan få ud af porrer, æg og hokkaido!

1
Bæredygtigt design – sammen med vores gæstelærer, designer Rachel Kollerup, blev gamle og udslidte klæder syet om og sammenbragt til nyt tøj. Vi lærte desuden om tøj-industriens udfordringer i forhold til bæredygtighed og vi lærte at bæredygtigt design kan være mange ting.

 

Se flere billeder på vores facebook-side.

Share This