Høst høst høst høst høst

Høst høst høst høst høst

Most
Af Louie Keller
På mosteholdet lavede man en masse forskellige opgaver, som alle sammen afhang af hinanden for at få så meget æblemost lavet som muligt. De forskellige opgaver kunne f.eks. være æblesortering, æblerensning, æblekværning, æblepresning, eller pasteurisering af den færdige most.
I år fik vi lavet lidt mere end 3000 liter æblemost hvilket svarer til 4500 flasker med 70cl i hver.

Høstspillet
Af Suleman Naim
Høstspillet i år bestod af 12 unge mennesker, der på fire dage skulle gøre en forestilling klar. De brainstormede forskellige ideer, og kom frem til en moderne fortælling af Klodshans. De fik udarbejdet et manuskript, og begyndte at øve. Som dagene gik, bliv det bedre og sjovere. Det endte med en brag af en forestilling, hvor folk grinede og hyggede sig.

Høstmarked
Af Ellen Kaarsberg
Høstmarkedet, en af Baunehøjs store traditioner.
En eftermiddag med mulighed for at købe og smage en masse økologiske, og ikke mindst hjemmelavede varer. Vores marked giver også en fed oplevelse af virkelig at rejse tilbage til en tid, hvor alt blev lavet helt fra bunden. Et marked, der bliver holdt på gammeldags maner, i små hyggelige boder, udenfor i den danske efterårskulde. Baunehøjs høstmarked er et marked der oser af hygge og dejlig stemning. En traditionen, fyldt med en masse lækkerier. Både på den spiselige plan, men også i form af hjemmelavede ting fra vores håndværk og design.

Forberedelse
Af Laura Hindberg
Forberedelserne til høstmarkedet varer en uge, hvor man laver en masse forskellige ting, som man kan sælge til alle gæsterne, der kommer til høstmarkedet. Det er primært forældre, venner og de tidligere elever på Baunehøj Efterskole, der kommer. Det er en rigtig hyggelig dag, hvor man får hygget sig med familien, og får købt mange lækkerier som eleverne har brugt hele ugen på at lave.

Høstfest
Af Osvald Sand Pallesen
Til høstfesten kom vores forældre med mad og vi sad på høballer og spiste i vores ridehal, hvor der var pyntet fint op. Efter vi havde spist, skulle vi se høstspil.
Vi dansede folkedans og havde det rigtig hyggeligt og bagefter var der kage, the og kaffe.

Æbleplukning
Af Martin Pedersen
I høstugen har vi været ude og plukke æbler, som blev lavet om til most. Vi var et hold på otte, som tog ud på forskellige æbleplantager i minibus. Når vi kom ud til en æbleplantage, skulle alle otte folk plukke æbler, indtil vi havde fyldt to store kasser op med æbler. Vi plukkede omkring 700 kg æbler hver dag, plus spiseæbler.

Køkken
Af Kalle Hedegaard
På Tinos køkkenhold blev der syltet, røget og lavet sirup og gele. Vi røg noget hamburgerryg og fisk, og det blev røget lokalt i Kulhuse. Der blev også røget lidt ost på brændenælder.
Der blev også skåret noget råvildt og noget hare.

Samarbejde
Af Kalle Hedegaard
Høstugen kunne hurtigt gå i stå eller blive travl, hvis man ikke samarbejdede. Ikke kun i gruppen, men også mellem alle grupperne, for eksempel mellem moste-holdet og æbleplukkerne. Mosteriet ville ikke have haft noget at moste, hvis æbleplukkerne ikke plukkede nok æbler, ligesom køkkenet skulle vaske flasker af, til at mosteriet kunne tappe mosten æblemosten på flaske, så vi kunne sælge den.

Share This