Klapsalve til professor Holger

Højskoleaften med Holger Bernt Hansen

Af Alexander Andersen

Onsdag d. 3 april 2019

Vi har fået at vide at der kommer en mand som ved meget Afrika, og han vil fortælle os om at Afrika ikke længere er det sted vi tror det er…

20:00

Vi mødes alle i udsigten. Vi ser en ældre, meget velklædt mand, gråt jakkesæt og fine sorte sko. Manden får en kort præsentation af vores forstander Ulrik som kalder manden for Holger og professor, hvis vi ikke allerede selv havde læst det på det store slideshow. Holger får en kort klapsalve og skal til at begynde.

Oplæg

Professor Holger Bernt Hansen begynder at fortælle, og vi kan fornemme det er et emne han ved meget om og er meget begejstret for. Han er meget veltalende, velformuleret, velforberedt og god til at forklare. Han holder sjældent pause i sin tale og er meget flydende sammen med sit slideshow.

Han fortæller at Afrika på mange måder er ved at blive et bedre sted at bo, at Afrika er vigtig for fremtiden, men har et stort problem: arbejdsløshed.

Efter det 1 time lange oplæg, var der også plads til nogen spørgsmål, og dem svarer professor Holger gerne på men mindst med 10 minutter pr spørgsmål. Når spørgsmålene er stillet, får professor Holger en klapsalve i den store ende, hvorefter der bliver budt på te og kage i spisesalen

Onsdag d. 3. april fortæller Holger Bernt Hansen om Afrika – særligt med fokus på, hvad klimaforandringer og migration betyder.

Holger Bernt Hansen har i mange år arbejdet med udviklingsbistand og udvikling særligt i Afrika. Han er professor, har siddet i Danidas Styrelse og bliver stadig brugt som Afrikaekspert i Danmarks Radio. Vi glæder os til en spændende aften med focus på vores fælles fremtid.